Stichting Same  Chance Uganda 

 

Het idee... 

In 2021 hebben wij besloten om ons in te zetten om de ongelijkheid die van dichtbij meegemaakt is tot een zekere mate te beperken in onze oude dorpen Ssanga en Wattuba. Daarvanuit zijn wij gaan uitbreiden naar de rest van Oeganda. Dit is op verzoek van de individuele initiatiefnemers die ook in andere delen van Oeganda aan de slag willen met hun projecten die zij via ons ondersteunen. Onze campagne om de in Oeganda diep ingebed geven-nemen cultuur te bestrijden is daardoor van start gegaan.  
Wat ons motiveert is onder andere dat een van onze doelgroepen voornemens zijn zelf mooie projecten voor te stellen in de toekomst om zo de doelstelling te kunnen realiseren. Hun voorgestelde projecten moeten op lange termijn zelf financierend worden om soortgelijke projecten, en ook projecten van de andere doelgroepen te kunnen ondersteunen.Partnerorganisatie in Nederland

In Nederland hebben wij een samenwerkingspartnerschap met Wilde Ganzen. Wilde Ganzen ondersteunt kleinschalige projecten vanwege de grote impact die zulke projecten hebben. Ze zijn vaak doel en doelgroepgericht. Onze projecten, op één na, worden kleinschalig uitgevoerd. Om die reden is een driehoekig samenwerkingspartnerschap gevormd tussen Wilde Ganzen, onze lokale partner in Oeganda; KSD Foundation en ons. Zo hopen wij een grotere impact te maken met onze projecten. 

Ook, sinds onze oprichting hebben wij advies van Wilde Ganzen ontvangen over verschillende praktische zaken zoals advies bij projectsamenstelling.

  


Lokale Partner Organisatie (LPO) in Oeganda

KSD Foundation is onze Oegandese Lokale Partner Organisatie. Zij zetten zich ook in vooral voor kansarme jongeren in de gebieden van Kawanda en Kagoma langs de Kampala-Bbombo autoweg. Om die reden is een samenwerking met hen aangegaan. Die samenwerking is ontstaan na informatiewisseling tussen een jongen die door de KSD Foundation geholpen wordt en een begunstigde van ons Tukole project. Vrijwilligersorganisaties

Onderstaande organisaties hebben ons geholpen bij het oprichten van onze stichting en zijn ook bereid om ons verder te helpen met toekomstige projecten.
Deze notarissen kantoor gevestigd in Hellevoetsluis heeft onze stichting ingeschreven als een ANBI stichting volgens de statuten. Ze zijn bij deze onze eerste sponsor. Meer weten over Verzijl Notarissen? Klik hier

 


Partin is de brancheorganisatie voor Particuliere Initiatieven (PI's) van stichtingen en individuelen die graag aan de slag willen met ontwikkelingshulp. De sector PI kenmerkt zich door verscheidenheid aan inzet, vorm en organisatie. Partin waardeert die diversiteit, maar onderkent ook het belang van de sector als geheel. We zijn inmiddels lid van Partin geworden.


Stichting Mama&Me ondersteunt, begeleidt, coacht en traint moeders in Oeganda, om hun kennis, vaardigheden en zelfredzaamheid te vergroten voor een betere, zelfstandige toekomst samen met hun kindje. Deze organisatie heeft ondersteuning geboden bij het oprichten van onze stichting.


Vrijwilligers
Onderstaande personen hebben ons op vrijwillige basis geholpen bij het oprichten van onze stichting en/of zijn voornemens onze projecten te ondersteunen. 

Mr. Martin van Hoven
Hij is werkzaam als notaris bij Verzijl Notarissen en hij heeft aangeboden het hele inschrijfproces voor onze stichting als ANBI te verzorgen. Ondanks de drukte op hun kantoor heeft hij tijd gecreëerd om ons te helpen met de inschrijving.

Yvonne van Driel
Zij is bij Partin werkzaam als communicatie specialist en bij Stichting Mama and Me Uganda als adviserend bestuurslid. Yvonne heeft ons geholpen met opzet van de website voor de stichting. Het bestuur

Het bestuur bestaat uit onderstaande bestuursleden:

Voorzitter: Dhr. G.M. Kaddugo
Secretaris: Mevr. J. Nakamatte
Penningmeester: Mevr. T. Nanono
Bestuurslid: Mevr. C. Ndagire
Bestuurslid: Dhr. J. MayanjaBeloningsbeleid

Bestuurders en vrijwilligers krijgen geen beloning voor het verrichten van werkzaamheden voor de stichting. 

 

 


mm
vz
ptn